Teme

1. THE STRENGTHS OF A TRUE STRATEGIC LEADER

De ce trebuie sa fie un lider un bun strateg ? Care sunt cele 8 caracteristici ale liderului strategic ? Cum le dezvoltam? 

 

2. The BIG PICTURE

Un lider este cel ce ştie calea, urmează calea şi împărtăşeşte calea. (John Maxwell). Este acela care intuieste directia, avand o viziune clara asupra viitorului. Mai mult, ceilalti il urmeaza, impartasind acelasi scop comun, spre care se indreapta de buna voie si nesiliti de nimeni. Un lider strategic stie sa nu se piarda in detalii, sa evite obstacolele minore, sa delege, pastrand-si focusul, caci are vederea de ansamblu asupra business-ului.  

 

3. ALIGNING YOUR BUSINESS & LEADERSHIP ENGINES

Alocarea de resurse este critica in succesul durabil si sustenabil al business-ului. Mai ales cand vorbim de cea mai importanta si mai dificil de administrat resursa, oamenii.

4. STRIVING FOR THE BEST

Excelenta in executie si calitate in implementare

Determinare, agilitate si o neobosita cautare a excelentei in executie – iata ce determina si asigura avantajul competitiv al organizatiilor. Un lider strategic ridica permanent stacheta, nu accepta compromisuri si isi respecta promisiunea de valoare adusa clientilor atat in vremuri dificile, cat si atunci cand organizatia are success.  

5. STARS DON’T SHINE ALONE – COMMUNICATION & TEAMING

Artizan de echipe si maestru in comunicare

Există un milion de mici piese care se pun în mișcare pentru a propulsa un lider, dar, până la urmă, este vorba despre cum reușești să te conectezi la ceilalți. Indiferent dacă împărtășești o viziune sau ceri rezultate,  ai nevoie de comunicare. Un lider este un excelent comunicator si povestitor, convinge si influenteaza prin pasiunea pe care o insufla coechipierilor.  Astfel, el atrage oameni performanti si talentati si stie sa ii motiveze, astfel incat sa ii pastreze alaturi de el.