Dragos Petrescu

CEO, City Grill Restaurants

I-ar fi placut sa practice avocatura sau sa inceapa o afacere in domeniul activitatilor nautice, in schimb a pus bazele celei mai mari retele de restaurante din capitala.
Dragoş Petrescu este cel mai important antreprenor din domeniul restaurantelor, având în portofoliu lanţurile City Grill, City Cafe, Trattoria Buongiorno, Caru’ cu Bere, Hanul Berarilor.
Dragos Petrescu a inceput pregatirea din industria ospitalitatii ca franchisor McDonald's. Ulterior, după 3 ani de carieră în cadrul gigantului american, a decis să intre in antreprenoriat independent.

Dragos Petrescu a intrat in business-ul cu restaurante in anul 1999, intr-o piata fara competitie, fiind creatorul si dezvoltatorul conceptului  “convenience”. Conceptul a incurajat consumatorii sa iasa la restaurant, masa de acasa fiind inlocuita cu vizita la restaurant.
La circa un an de la intrarea pe piaţă cu propriul lanţ de restaurante, omul de afaceri s-a extins şi în segmentul cafenelelor, inaugurând City Cafe. În 2006  preiau administrarea uneia dintre cele mai vechi berăriidin tara - Caru' cu Bere.

De-a lungul anilor, Dragos Petrescu a continuat să-şi dezvolte afacerile, astfel încât, în prezent, deţine 16 locaţii. De-a lungul evolutiei sale, Grupul City Grill si-a pastrat valorile: Cinste, Munca sustinuta, Loialitate si Respect fata de clientii sai.

Fondatorul City Grill, Dragos Petrescu, afirma despre viata ca este o succesiune de scoli: unele dintre scoli cu profesori si amfiteatre, dar cele mai multe – de viata.

Dragos Petrescu a absolvit Institutul Politehnic Bucureşti în 1995

Management de l’Entreprise , Toulouse 1997

Executive MBA la ASSEBUS & Kennesaw State University în 2005

London Business School 2012

Membru YPO in Romanian Chapter din 2010

Video: